Bananasplit i vandbakkelser
45 min

Bananasplit i vandbakkelser

Vi kender alle bananasplitten, som indeholder is, bananer og chokolade. Her præsenterer vi den i vandbakkesler. Prøv det!
Fryseegnet
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bananasplit i vandbakkelser

Vi kender alle bananasplitten, som indeholder is, bananer og chokolade. Her præsenterer vi den i vandbakkesler. Prøv det!

Antal portioner
  • 1½ dl vand
  • 50 g smør
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 3 æg

Fyld

  • 50 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 4 spsk skummetmælk
  • 4 små bananer
  • 4 kugler fedtfattig is eller sorbet, fx Dream

Pynt

  • 1 spsk kulørt krymmel

Fremgangsmåde:

Bring vand i kog i en gryde og tilsæt smør. Når smørret er smeltet, tages gryden af varmen. Tilsæt mel og pisk dejen grundigt. Lad dejen køle lidt af. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk grundigt mellem hvert. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på en plade med bagepapir til 8 aflange vandbakkelser. Bag kagerne midt i ovnen. Ovndøren må ikke åbnes under bagningen.Tag vandbakkelserne ud og lad dem køle af. Tag 4 af vandbakkelserne fra og gem resten til en anden gang.

Fyld

Smelt chokolade i en lille skål over vandbad. Tilsæt 1 spsk. mælk og lad den varme lidt med, inden den røres ud i chokoladen. Tilsæt resten af mælken på samme måde, til chokoladesaucen er jævn. Skær vandbakkelserne over i halve. Skræl bananerne og halvér dem på langs og tværs. Læg bananer og en kugle is i hver vandbakkelsesbund. Overhæld med chokoladesauce, pynt med krymmel og læg “låget“ skråt på. Servér og spis straks.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 42 %
Print

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Sauternes, Frankrig

Hvid dessertvin fra Bordeaux fx. sauternes Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til banan