Banancupcakes med peanutbuttercreme
60+ min

Banancupcakes med peanutbuttercreme

Kan du lide peanutbutter, så prøv dem - kan du ikke, så prøv dem alligevel!
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Banancupcakes med peanutbuttercreme

Kan du lide peanutbutter, så prøv dem - kan du ikke, så prøv dem alligevel!

Opskriften gælder for 20 personer

  • 275 g sukker (ca. 3¼ dl)
  • 125 g blødt smør
  • 2 store æg
  • 1½ tsk vaniljeekstrakt
  • 300 g hvedemel (ca. 5¼ dl)
  • ½ tsk natron
  • ¼ tsk groft salt
  • 2½ dl kærnemælk
  • 3 mosede bananer

Peanutbuttercreme

  • 250 g flormelis
  • 125 g blødt smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 250 g lys og cremet peanutbutter
  • 3 spsk mælk

Pynt

  • flormelis

Fremgangsmåde:

Pisk sukker og smør lyst og luftigt. Tilsæt æg og vaniljeekstrakt og pisk det godt sammen. Vend alle de tørre ingredienser sammen. Kom dem i æggeblandingen skiftevis med kærnemælken og pisk i ca. 2 min. Vend bananmosen i dejen og fyld den i muffinsformene (ca. 2/3 fyldte). Bag dem midt i ovnen og lad dem køle helt af på en bagerist.

Peanutbuttercreme

Kom flormelis, smør, vaniljesukker, peanutbutter og mælk i en foodprocessor og kør det i ca. 30 sek. eller til det er lækker cremet.

Smør eller sprøjt cremen på de kolde cupcakes. Pynt med flormelis og server.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 29240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,9 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 44 %
Print