Bananlagkage
Bedømmelse (26)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Bananlagkage

Lagkage med kakaobunde, flødeskum og banan. En klassisk smagskombination, der holder! Uhm....

Antal portioner

10 stykker pr. lagkage

Kakaobunde

  • 100 g blødt smør
  • 250 g sukker (3 dl)
  • 2 æg
  • 225 g hvedemel (3 34 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk kakao
  • 2 dl mælk

Bananfyld

  • 14 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 250 g abrikosmarmelade (2 dl)
  • 3 bananer i skiver

Pynt

  • revet chokolade

Kakaobunde

Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Kom det ene æg i og pisk godt. Tilsæt det andet æg og pisk, til blandingen er let og luftig. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og kakao. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med mælken. Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen. Dæk den evt. med bagepapir efter ca. ½ time, så kagen ikke bliver for mørk. Flæk forsigtigt den afkølede kage i 3 bunde.

Bananfyld

Pisk fløden til et let skum. Blend abrikosmarmeladen ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. Vend marmeladen i flødeskummet (gem ca. 2 dl abrikosflødeskum til pynt). Vend bananskiverne i resten af abrikosflødeskummet. Læg den nederste kagebund på et fad og fordel herpå halvdelen af bananfyldet. Fortsæt med den midterste bund og resten af bananfyldet. Slut med den sidste bund og pynt kagen med de 2 dl abrikosflødeskum og revet chokolade.

Bagetid

ca. 50 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 20000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,9 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 39 %
  • Alkohol: 0 %