Banditbrød

Sjove brød i alverdens former og afskygninger - det er dig, der bestemmer. Børnene vil elske dem!
Fryseegnet
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Banditbrød

Sjove brød i alverdens former og afskygninger - det er dig, der bestemmer. Børnene vil elske dem!

8 brød pr. portion

Antal portioner

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • havregryn

Fremgangsmåde:

Lun mælken (lillefingervarm). Hæld den i en skål og tilsæt fedtstof og kvark. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 16 stykker og form dem til forskellige figurer - fletninger, knuder, snegle eller boller. Fordel figurerne på plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl de små brød med æg og pynt med havregryn. Bag banditbrødene midt i ovnen.

Tip

Du kan også pynte banditbrødene med sesamfrø eller birkes.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 72 %
  • Fedt: 15 %
Print