Bearnaise-gratinerede rodfrugter med kyllingeruller

Denne ret går vist lige ind hos både børn og voksne. Kylling, pommes frites og bearnaisesauce....bare på en lidt anden og sundere måde.
Bedømmelse (37 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bearnaise-gratinerede rodfrugter med kyllingeruller

Denne ret går vist lige ind hos både børn og voksne. Kylling, pommes frites og bearnaisesauce....bare på en lidt anden og sundere måde.

Antal portioner
  • 1 kg skrubbede eller skrællede melede kartofler i tykke stave
  • 1 liter vand
  • 2 skrællede søde kartofler i store bidder (ca. 300 g)
  • 4 skrællede pastinakker i store bidder (ca. 300 g)
  • 1 tsk groft salt
  • ¼ liter Karolines Køkken® Bearnaisesauce
  • 1 dl mælk
  • 75 g lufttørret skinke i tynde skiver, fx parma
  • 400 g rensede kyllingeinderfileter
  • 2 spsk hakkede friske estragonblade
  • 1 spsk rapsolie

Pynt

  • friskkværnet peber
  • friske estragonkviste

Fremgangsmåde:

Kom de almindelige kartofler i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Fordel de kogte kartofler, de søde kartofler og pastinakkerne på en plade med bagepapir og drys med salt. Bag rodfrugterne midt i ovnen. Tag bagepladen ud og kom rodfrugter med salt i et stort ovnfast fad. Bland bearnaisesauce og mælk, hæld blandingen over rodfrugterne og gratiner dem midt i ovnen.

Del skinkeskiverne på langs, så du har lige mange skinkestrimler og kyllingeindefileter. Drys kyllingekødet med estragon og vikl en skinkestrimmel om hver inderfilet. Lad fedtstoffet blive varmt i en pande. Brun kyllingerullerne ca. 1 min. på hver side (ca. 2 min. i alt) og steg dem derefter ved jævn varm i ca. 3 min. - vend rullerne af og til.

Kom kyllingerullerne i et lille fad, drys med peber og server dem sammen med de bearnaise-gratinerede rodfrugter.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 250°.

Gratinering

Ca. 15 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,1 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 25 %
Print