Bearnaisesauce til kyllingebryst og shiitakesvampe
45 min

Bearnaisesauce til kyllingebryst og shiitakesvampe

Cremet sauce med masser af smag.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bearnaisesauce til kyllingebryst og shiitakesvampe

Cremet sauce med masser af smag.

Antal portioner
  • 50 g spegeskinke i tynde skiver
  • 6 kyllingefileter
  • 25 g smør
  • 25 g smør
  • 100 g shiitakesvampe - uden stok - i halve og kvarte
  • 225 g markchampignoner i hele og halve
  • 7 stilke bladselleri i skrå skiver
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bearnaisesauce

Tilbehør:

  • 1 kg aspargeskartofler

Fremgangsmåde:

Del spegeskinke i 6 stykker og fold hver portion om et stykke kyllingefilet. Luk evt. med tandstikkere. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødet ved jævn varme i ca. 12 min. - vend af og til. Tag kødet op og lad det hvile tildækket.

Lad imens smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits svampe og bladselleri i ca. 4 min. Vend eventuel sky fra kødet i svampeblandingen. Tilsæt salt og peber og smag til.

Bearnaisesauce

Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde og bring dem til kogepunktet ved jævn varme og under kraftig piskning. Smag saucen til. (Skal saucen holdes varm, er det bedst at sætte den i vandbad.)

Tips

Du kan også anvende Karoline"s BearnaiseSauce 5% der er lige til at varme op. Kyllingefilet kan erstattes af 6-8 stykker perlehønebryst (ca. 550 g). Steg perlehønekødet i ca. 10 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,6 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 59 %
Print

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Rhône, Frankrig

Hvidvin fra fx. Cotes du Rhone eller Ventoux eller rødvin på pinot noir-druen Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kylling