Blåbærishjerter med blåbærhotshot

Iskolde hjerter møder hotte shots. Smuk, romantisk og lidt anderledes dessert!
Fryseegnet
Bedømmelse (27 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blåbærishjerter med blåbærhotshot

Iskolde hjerter møder hotte shots. Smuk, romantisk og lidt anderledes dessert!

Antal portioner

Hotshot

  • 150 g blåbær
  • 2 dl friskpresset friskpresset appelsinsaft
  • 1 dl vand
  • 4 spsk sukker

Fremgangsmåde:

Bring blåbær, citronsaft og 100 g flormelis til kogepunktet i en gryde. Kom bærblandingen i en sigte over en skål og pres saften af dem. Afkøl saften. Pisk æggeblommerne med de sidste 50 g flormelis til det er luftigt. Pisk fløden til et let skum. Vend blåbærsaften i æggemassen. Vend flødeskummet i æggemassen. Fordel ismassen i hjerteforme af silikone eller frys isen i en anden velegnet form. Frys isen mindst 6 timer.

Hotshot

Kom blåbær, appelsinsaft, vand og sukker i en gryde. Kog det sammen ca. 5 min. Pres det gennem en sigte over en skål og varm op igen. Smag til og fordel i 4 shotglas. Server hjerteisen med de varme shots.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,4 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 50 %
Print

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

En moscato d'asti vil være perfekt Kilde: Martin Nordkvist

Lidt mere om vin til parfait