Blåbærmarengs med flødeskum og bær
60+ min

Blåbærmarengs med flødeskum og bær

Dejlig kage med friske bær. Resten af året kan kagen serveres med frisk eller syltet frugt.
Fryseegnet
Bedømmelse (26 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blåbærmarengs med flødeskum og bær

Dejlig kage med friske bær. Resten af året kan kagen serveres med frisk eller syltet frugt.

8 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 3 æggehvider
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • 150 g frosne eller friske blåbær (ca. 2 dl)

Fremgangsmåde:

Pisk æggehvider, sukker og citronsaft til en sej og blank marengs i en skål i vandbad. Tag skålen af varmen og vend blåbærrene i. Smør marengsen ud i en cirkel på bagepapir (ca. 22 cm i diameter) og bag den midt i ovnen. Sluk for ovnen og lad marengsen stå ved ovnens eftervarme i ca. ½ time. Afkøl den på en bagerist.

Pisk fløden til et let skum og fordel det på marengsbunden. Pynt med bær og server.

Bagetid

Ca. 1 time ved 150° - traditionel ovn

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 48 %
Print