Blandet fisk fra Skagen

Anne Knudsens nye version af Fiskeret fra Skagen fra Karolines Køkken er blevet en rigtig luksusudgave med både jomfruhummer og kammuslinger.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blandet fisk fra Skagen

Anne Knudsens nye version af Fiskeret fra Skagen fra Karolines Køkken er blevet en rigtig luksusudgave med både jomfruhummer og kammuslinger.

Antal portioner
  • 8 store jomfruhummerhaler
  • 4 hele rødspættefileter (ca. 450 g)
  • 200 g torskefilet uden skind og ben
  • 12 kammuslinger (ca. 300 g)
  • 1 tsk groft salt
  • ½ dl tør hvidvin

Tilbehør

  • 500 g dampede grønne asparges
  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Pil jomfruhummerne; husk at trække den mørke streng med ud. Del rødspættefileterne på langs. Skær torsken i stykker af omtrent samme størrelse som de halverede fileter. Drys rødspættefileter, hummerhaler, torsk og kammuslinger med salt og lad dem trække tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Tør fisk og skaldyr med køkkenrulle. Rul hver enkelt rødspættefilet om en pillet jomfruhummer og læg dem i et smurt fad. Læg torsken skiftevis mellem rødspætterne. Stik kammuslingerne ned mellem fiskene. Hæld hvidvinen over og bag fisk og skaldyr midt i ovnen.

Tag fadet ud og drys hakket persille blandet med en lillebitte smule mynte over fisken og dryp piskefløden ud over det hele. Drys, i et jævnt lag, de 2 slags ost ud over fisk og skaldyr. Stil fadet øverst i ovnen og grill til osten er smeltet og let gylden. Server straks, gerne på opvarmede tallerkener.

Fordel de dampede asparges på fiskefadet og server straks sammen med godt brød.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Grill

Ca. 2 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,3 g
  • Protein: 49 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 24 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Sancerre, Frankrig

God hvidvin på sauvignon blanc-druen fx en sancerre Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til asparges