Blåskimmelost og brombærkompot

Festlig osteanretning med sødt strejf.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blåskimmelost og brombærkompot

Festlig osteanretning med sødt strejf.

Antal portioner

Tilbehør

  • 100 g lyst brød

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en lille gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 2 min. ved jævn varme. Tilsæt rødvinssirup og vand og bring blandingen i kog. Tag gryden af varmen og vend brombær i. Stil kompotten tildækket i køleskabet til næste dag.

Ved serveringen

Del osten i 8 skiver og anret 2 skiver på hver tallerken sammen med brombærkompot. Server med lyst brød.

Tip

For at få den optimale smagsoplevelse bør osten altid tempereres før servering - beregn ca. 1 time.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,3 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 53 %
Print

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Sauternes, Frankrig

Sød hvidvin fra Bordeaux fx en sauternes Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til ost