Blød nougat med hasselnødder

En flot og sødmefyldt lille bid. Den går godt til eftermiddagskaffen eller som en del af en dessertbuffet.
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blød nougat med hasselnødder

En flot og sødmefyldt lille bid. Den går godt til eftermiddagskaffen eller som en del af en dessertbuffet.

30 stk. pr portion

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner
  • ¼ tsk stødt nellike
  • 250 g blød nougat
  • 1 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 30 små folieforme

Fremgangsmåde:

Blød nougat med hasselnødder

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Kom nødder og stødt nellike i og rist nødderne ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Hæld nødderne ud på en tallerken og lad dem køle af. Skær nougaten i tynde skiver og mos den blød med en gaffel. Ælt de afkølede nødder og appelsinsaft i nougaten og smag til. Fyld 2 tsk af nougatblandingen i hver folieform og stil dem tildækkede i køleskabet til næste dag. Server nougatkonfekten kold.

Tip

Konfekten kan opbevares tildækket i køleskabet i 3-4 dage.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,1 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 61 %
Print