Blomkålsgratin
Bedømmelse (15)

Min bedømmelse:

Blomkålsgratin

Dejlig mormormad - en god måde at få børnene til at elske blomkål.

Antal portioner
  • 300 g blomkål i små buketter
  • 12 liter vand
  • 12 tsk groft salt
  • 150 g kogt, røget skinke
  • 90 g hvedemel (1 12 dl)
  • 3 dl mælk
  • 10 g smør
  • 4 æggeblommer
  • 34 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 æggehvider
  • 1 12 spsk rasp

Pynt

  • purløg

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød
  • 300 g tomater
  • 100 g icebergsalat

Kom blomkålsbuketterne i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 4 min. Hæld blomkålen til afdrypning i en sigte. Skær skinken i små tern.

Kom mel og 1½ dl af mælken i en tykbundet gryde. Pisk det til en jævning. Tilsæt resten af mælken og smør og bring det i kog under piskning. Kog blandingen godt igennem. Tag gryden af varmen og lad dejen køle lidt af. Rør æggeblommerne i én ad gangen. Rør godt ind imellem. Tilsæt salt, peber, skinke og blomkålsbuketter. Pisk hviderne meget stive, og vend halvdelen i dejen med en dejskraber. Fold til sidst resten af hviderne forsigtigt i. Hæld dejen i et smurt, raspdrysset gratinfad (ca. 2 liter). Bag gratinen midt i ovnen. Server straks.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,5 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 29 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 60+ min