Blomkålssalat og røget sild
45 min

Blomkålssalat og røget sild

Kan du li' røget sild....det smager også ganske godt med blomkål og agurk.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blomkålssalat og røget sild

Kan du li' røget sild....det smager også ganske godt med blomkål og agurk.

Antal portioner
  • 1 agurk
  • 300 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 2 tsk mayonnaise
  • 2 små knuste hvidløgsfed
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g blomkål i meget små buketter
  • 200 g optøede, frosne ekstrafine ærter
  • 5 forårsløg i tynde ringe
  • ¾ dl mælk
  • 5 røgede sild

Pynt

  • fintstrimlet top af forårsløg

Tilbehør

  • 240 g groft rugbrød

Fremgangsmåde:

Flæk agurken og fjern kernerne, fx med en teske. Riv agurken groft. Rør kvark, mayonnaise, agurk, hvidløg, salt og peber sammen i en skål. Vend blomkål, ærter og forårsløg i dressingen og stil salaten tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Tilsæt mælk og smag til.

Rens sildene for skind og ben. Det er nemmest, hvis man trykker ned langs rygbenet og derefter trækker skindet af. Løft fileterne af benene og læg dem på en plade med bagepapir. Varm sildefileterne midt i ovnen og server dem sammen med blomkålssalat og rugbrød.

Tip

I stedet for røgede sild kan man bruge røget makrel.

Varmetid

Ca. 4 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,3 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 30 %
Print