Blomme- og rabarbertærte med creme
60+ min

Blomme- og rabarbertærte med creme

Denne blomme- og rabarbertærte med creme passer perfekt til kaffebordet eller desserten
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blomme- og rabarbertærte med creme

Denne blomme- og rabarbertærte med creme passer perfekt til kaffebordet eller desserten

6 personer pr. tærte

Antal portioner

Dej

  • 75 g smør
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 50 g sukker (ca. ½ dl)
  • ½ sammenpisket æg

Fyld

  • 250 g blommer i både
  • 250 g rabarber i små stykker
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 spsk kartoffelmel

Creme

Pensling:

  • sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt sukker og æg og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Fyld

Læg blommer og rabarber i en tærteform (ca. 22 cm i diameter). Bland sukker og kartoffelmel og drys det over frugten. Rul dejen ud til en rund plade (ca. 24 cm i diameter) og læg den over frugten som et låg. Tryk kanten let - den skal slutte tæt. Pensl låget med æg og prik med en gaffel. Bag tærten midt i ovnen. Server den lun.

Creme

Pisk fløde og sukker til et let skum og vend forsigtigt syrnet fløde i. Server cremen kold til den lune tærte.

Bagetid

Ca. 30 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 45 %
Print

Vin match

Chenin blanc Loire, Frankrig

Sød hvidvin med god syre fx en coteaux du layon Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til rabarber