Blommegrød
60+ min

Blommegrød

Kølig, lækker grød af friske blommer - velegnet som dessert eller på en varm sommerdag.
Bedømmelse (39 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blommegrød

Kølig, lækker grød af friske blommer - velegnet som dessert eller på en varm sommerdag.

Antal portioner
  • ½ kg blå blommer i mindre stykker
  • 2 dl vand
  • 125 g rørsukker (ca. 1½ dl)
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • ½ vaniljestang - kornene herfra
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 1½ spsk vand
  • 1 spsk rørsukker

Tilbehør

  • 8 dl mælk fx minimælk
  • 4 spsk rørsukker

Fremgangsmåde:

Kom blommer, vand, sukker, kanel, vaniljekorn og -stang i en lille tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under låg og kog grøden ved jævn varme i ca. 10 min. - rør af og til. Rør en jævning af kartoffelmel og vand. Tag gryden af varmen og fjern kanel- og vaniljestang. Kom jævningen i på én gang - under omrøring. Herefter må blommegrøden ikke koge. Rør grøden godt igennem og smag den til. Hæld grøden i en skål, drys med sukker og stil den derefter tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Server den iskolde blommegrød med mælk og drys med sukker.

Tip

I stedet for mælk kan man anvende cremefraiche.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 87 %
  • Fedt: 4 %
Print