Blue dip med ingefær og ristet rugbrød
30 min

Blue dip med ingefær og ristet rugbrød

Sprøde rugbrødssticks med lufttørret skinke til en cremet ostedip.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blue dip med ingefær og ristet rugbrød

Sprøde rugbrødssticks med lufttørret skinke til en cremet ostedip.

Antal portioner

Blue dip med ingefær

Ristet rugbrød

  • 4 skiver rugbrød
  • 25 g smør
  • 3 spsk finthakkede friske krydderurter, fx persille, dild og estragon
  • 8 skiver lufttørret skinke, fx parmaskinke
  • 25 g syltet ingefær i tynde skiver

Pynt

  • små friske estragonkviste

Fremgangsmåde:

Blue dip med ingefær

Kom osten i en skål sammen med cremefraiche, ingefær og peber. Blend med en stavblender til dippen er "glat". Stil dippen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Ristet rugbrød

Skær skorpen af rugbrødet og del hver skive i 4 bjælker. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg brødet ved jævn varme ca. 3 min - vend det af og til. Tilsæt krydderurterne og steg i yderligere ca. 2 min. Tag bjælkerne af panden og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Ved serveringen

Del skinkeskiverne på langs. Rul skinken rundt om rugbrødet og anret det på tallerkener sammen med syltet ingefær og små skåle med dip.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,6 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 55 %
Print

Vin match

Viognier Condrieu, Frankrig

Hvidvin på viognier-druen fx. fra Argentina Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ingefær