Hakkebøf med glaserede grøntsager

Hakkebøf med glaserede grøntsager

30 min
Hakkebøf med glaserede grøntsager er en god, klassisk hverdagsret, som lige får et ekstra lille pift. Hakkebøfferne bliver, efter de er brunet, kogt i rødvinssauce. Det giver dejlig smag til både sauce og bøffer. De glaserede grøntsager bliver glaseret i en blandig af balsamicoeddike og akaciehonning - en sursød smagskombination, der giver grøntsagerne et lille raffinement. Så hakkebøf med glaserede grøntsager er egentlig en helt almindelig hverdagsret, som med et lille twist bliver til lidt mere.
https://www.arla.dk/opskrifter/bof-med-glaserede-gronsager/

Sådan gør du

Hakkebøf
  • Form kødet til 4 hakkebøffer og drys dem med salt og peber.
  • Lad smørret blive gyldent på en pande.
  • Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side.
  • Tilsæt rødvinssauce og kog bøfferne ved svag varme i ca. 10 min. - vend dem af og til.
  • Tag panden af varmen og dæk med et låg. Lad bøfferne trække i ca. 5 min.
  • Smag saucen til.
Glaserede grøntsager
  • Skær imens gulerødder og bladselleri i 3 cm stykker.
  • Kom smør, eddike, honning, salt og peber i en stor gryde.
  • Bring blandingen i kog og tilsæt gulerødder og bladselleri.
  • Lad dem koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
  • Tag låget af gryden og kog grøntsagerne ved kraftig varme, ca. 5 min. eller til væden er fordampet.
  • Vend persille i grøntsagerne og smag til.
Ved serveringen
  • Server de varme glaserede grøntsager sammen med hakkebøffer i rødvinssauce og brød.

Det smager også dejligt med kartofler til hakkebøf med glaserede grøntsager. De kan enten være kogte eller det kan være kartoffelbåde fra ovnen.

Energiindhold for hele retten:

8389 kJ / 2005 kcal

Næringsindhold pr. 100g

485 kJ / 116 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 33,5 % 9,5 g
Kulhydrat: 39,2 % 11,2 g
Fedt: 27,3 % 3,6 g
Mere inspiration

Her er mere inspiration til nem og lækker aftensmad.

Kyllingelår i fad
60+ min
Kyllingelår i fad
(8)
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt. 

Ingredienser

Hakkebøf
500 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
10 g Smør
3 dl Rødvinssauce
Glaserede grøntsager
400 g Skrællede gulerødder
8 stilke Bladselleri (ca. 200 g)
20 g Smør
1 spsk Mørk balsamicoeddike
1 spsk Akaciehonning
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Hakket bredbladet persille
Pynt
Blade af bladselleri
Tilbehør
240 g Italiensk brød