Bøf med ansjossmør og varm bønnesalat
30 min

Bøf med ansjossmør og varm bønnesalat

En stegt bøf bliver ekstra lækker, når den serveres med denne salte kapers-ansjossmør.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bøf med ansjossmør og varm bønnesalat

En stegt bøf bliver ekstra lækker, når den serveres med denne salte kapers-ansjossmør.

Antal portioner

Ansjossmør

  • 5 ansjosfileter
  • 75 blødt smør
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk kapers
  • 25 g smør
  • 4 bøffer af oksefilet (ca. 150 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Varm bønnesalat

  • 1 dåse hvide bønner
  • 10 g smør
  • 1 porre i mindre stykker
  • 4 tomater i mindre stykker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Ansjossmør

Hak ansjosfileterne fint. Pisk smørret luftigt og rør det sammen med ansjosfilet, sennep og kapers. Stil ansjossmørret tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.

Lad smørret blive gyldent i en stor pande. Drys bøfferne med salt og peber og steg ved kraftig varme ca. 1 min. på hver side og ved jævn varme i ca. 4 min. i alt - vend dem af og til. Tag dem af og hold dem varme.

Hæld bønnerne til afdrypning i en sigte og brus dem over med koldt vand. Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits porrestykkerne i ca. 2 min., tilsæt bønner og tomater og svits i yderligere ca. ½ min. Drys med salt og peber og smag til.

Ved serveringen

Anret bøf og bønnesalat på tallerkener og kom ansjossmør på bøffen. Server straks.

Tip

Brug evt. smørret til andet kød eller i en bagt kartoffel.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,9 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 14 %
  • Fedt: 54 %
Print

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

God rødvin fra Bordeaux fx en medoc eller haut-medoc Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til bøf