Bøf med bearnaisesauce
45 min

Bøf med bearnaisesauce

Med en færdig bearnaisesauce kan du lave denne fredagsklassiker på kun 45 minutter.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bøf med bearnaisesauce

Med en færdig bearnaisesauce kan du lave denne fredagsklassiker på kun 45 minutter.

Antal portioner
  • 1 tsk groft salt
  • 4 møre bøffer, fx ribeye-steaks (ca. 150 g)
  • 25 g smør
  • ¼ tsk friskkværnet peber

Grøntsager

  • 10 g smør
  • 400 g friske sukkerærter
  • 200 g forårsløg i skrå stykker
  • 1½ spsk citrongræs i meget tynde ringe
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg ovnstegte kartoffelbåde

Fremgangsmåde:

Drys salt på bøfferne - gerne ½ time inden de skal steges. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg bøfferne ved jævn varme ca. 2 min. på hver side. Tag dem af panden og drys med friskkværnet peber. Lad bøfferne hvile tildækket indtil servering.

Kom imens bearnaisesaucen en tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring. Tag gryden af varmen og læg låg på.

Grøntsager

Lad smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg sukkerærter, forårsløg og citrongræs i ca. 3 min. - vend i grøntsagerne hele tiden. Tilsæt salt og peber. Smag til. Vend eventuel sky fra kødet i grøntsagerne.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,2 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 40 %
Print