Bøffer med bearnaise, hvidløgsflute og bagte rodfrugter

Bøf bearnaise. Vil bringe glædestårer frem i enhver mand - og en del kvinder!
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bøffer med bearnaise, hvidløgsflute og bagte rodfrugter

Bøf bearnaise. Vil bringe glædestårer frem i enhver mand - og en del kvinder!

Antal portioner
  • 600 g skrubbede kartofler i tykke både
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 600 g skrællede søde kartofler i tykke stave
  • 2 tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 25 g blødt smør
  • 2 små knuste hvidløgsfed
  • 1 flute
  • 4 oksemørbradbøffer (ca. 125 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • blade af bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Kom kartoffelbådene i kogende vand tilsat salt. Bring kartoflerne i kog og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Kom de søde kartofler, salt og halvdelen af smørret i gryden. Vend godt rundt og fordel grøntsagerne på en plade med bagepapir. Bag dem øverst i ovnen.

Bland smørret med de knuste hvidløgsfed. Skær 6 ridser i flutestykket, så brødet stadig hænger sammen i bunden. Smør forsigtigt ca. 1 tsk hvidløgssmør i hver ridse. Bag hvidløgsflutet nederst i ovnen, sammen med kartoflerne, de sidste 5 min.

Lad den sidste halvdel af smørret blive gylden i en pande. Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side og steg dem derefter ved jævn varme i ca. 3 min. - vend af og til. Drys med salt og peber.

Bring imens bearnaisesaucen i kog, under omrøring. Tilsæt persille og smag til.

Kom de ovnbagte kartofler i en skål og server dem sammen med oksebøffer, bearnaisesauce og hvidløgsflute.

Bagetid for rodfrugter

Ca. 20 min. ved 225° - varmluft.

Bagetid for hvidløgsflute

Ca. 5 min. ved 225° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,6 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 40 %
Print

Vin match

Sangiovese, cabernet sauvignon Chianti, Italien

God vin fra Toscana fx en chianti classico Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til bøf