Bøllebrownies

Søde små brownies med chokoladepeanuts er ideelle til børnefødselsdagen.
Bedømmelse (62 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bøllebrownies

Søde små brownies med chokoladepeanuts er ideelle til børnefødselsdagen.

24 stykker

Antal portioner
  • 225 g smør - smeltet
  • 100 g mørk chokolade (ca. 50% kakao) i små stykker
  • 4 æg
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 3 spsk kakao
  • 300 g Chokoladepeanuts, fx M&M peanuts

Fremgangsmåde:

Kom fedtstof i en gryde sammen med chokoladen og smelt det ved jævn varme. Lad det køle af. Pisk æg og sukker til en luftig "æggesnaps". Bland mel og kakao sammen og vend det forsigtigt i "æggesnapsen". Vend den afkølede chokoladeblanding i. Hæld dejen i en lille bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) - foret med bagepapir. Fordel chokoladepeanuts på dejen og bag den midt i ovnen. Løft kagen med bagepapir ud af bradepanden og lad kagen køle af på en bagerist.

Skær den i 24 små firkanter - 4 baner på den lange led og 3 på den korte.

Bagetid

Ca. 30 min. ved 175°. Kagen må gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen.

Tip

Bøllebrownies kan holde sig tildækket i køleskabet i ca. 5 dage.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 23850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 51 %
Print