Boller i karry med porrer og mangofrugt

En af børnenes favoritter med tilbehør af frisk mango og dampet porre.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Boller i karry med porrer og mangofrugt

En af børnenes favoritter med tilbehør af frisk mango og dampet porre.

Antal portioner

Kødboller - 18 stk.

  • 300 g hakket svine- og kalvekød
  • 1 tsk groft salt
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 50 g)
  • 1 æg
  • 1 tsk madraskarry
  • ¼ tsk cayennepeber
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk hvedemel
  • ½ liter grøntsagsbouillon

Tilbehør

  • 240 g parboiled ris, en blanding af løse og vilde ris (ca. 3 dl)
  • 400 g dampede porrer i tynde strimler
  • 200 g mangofrugt i tynde skiver

Fremgangsmåde:

Kødboller

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg, æg, karry og cayennepeber i. Rør mælken i og derefter melet. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Bring bouillonen i kog. Form imens halvdelen af farsen med en spiseske til 9 kødboller. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag bollerne op og hold dem varme. Kog resten af kødbollerne.

Karrysauce

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits heri porrer og grofthakket æble i ca. 1 min. Tilsæt mælkesaucen og bring den i kog under omrøring. smag til med salt og peber. Kom kødbollerne i saucen og server retten med ris, dampede porrer og mangofrugt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,9 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 30 %
Print