Boller med fuldkorn og grøntsager

Skønne boller med både kerner grøntsager. De kan bruges til det meste, også i madpakken.
Bedømmelse (42 vurderinger)

Min bedømmelse:

Boller med fuldkorn og grøntsager

Skønne boller med både kerner grøntsager. De kan bruges til det meste, også i madpakken.

20 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 25 g gær
  • 3½ dl vand (lillefingervarmt)
  • 1 spsk honning
  • 25 g blødt smør
  • 1 æg
  • 200 g groftrevede blandede grøntsager, fx gulerødder, squash, græskar, rødbeder eller persillerødder
  • 1 tsk groft salt
  • 75 g solsikkekerner
  • 200 g fuldkornshvedemel (ca. 3 dl)
  • 450 g hvedemel (ca. 8 dl)

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vandet og tilsæt honning, smør, æg, grøntsager og salt og rør det godt sammen. Tilsæt solsikkekerner og mel og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1½ time. Form ca. 20 store boller med 2 skeer og sæt dem på en plade med bagepapir. Bag bollerne midt i ovnen - til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

Tip

Bag en stor portion og kom dem i fryseren, så har du hele tiden mulighed for at tage boller ud og varme dem, når der er brug for det.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,4 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 22 %
Print