Boller med oliven

Boller med oliven er perfekte til frokosten, madpakken eller på farten
Fryseegnet
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Boller med oliven

Boller med oliven er perfekte til frokosten, madpakken eller på farten

12 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 2 dl mælk
  • ¾ dl kærnemælk
  • 12 g gær
  • 1 tsk sukker
  • ¾ tsk groft salt
  • 400 g hvedemel

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • ¼ tsk sorte løgfrø

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.

Rul dejen ud til en plade (ca. 30 x 40 cm). Skær dejen 3 gange på den lange led og 2 gange på den korte, så der dannes 12 firkanter (a ca. 10 x 10 cm). Fordel ost og hakkede oliven på firkanterne. Saml dejen om fyldet til små "pakker". Klem sammenføjningerne godt sammen og stil bollerne, med sammenføjningerne nedad, på en plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og pynt med løgfrø. Bag bollerne midt i ovnen.

Tip

Bollerne kan også bages uden sorte løgfrø (Nigella frø eller frø fra Jomfru i det grønne planten)

Bagetid

Ca. 12 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,5 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 26 %
Print