Boller til natmad
60+ min

Boller til natmad

Skal der holdes fest, følger der somregel natmad med. Med disse fedtfattige boller til natmaden, sørger du for at stille sulten hos store som små
Fryseegnet
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Boller til natmad

Skal der holdes fest, følger der somregel natmad med. Med disse fedtfattige boller til natmaden, sørger du for at stille sulten hos store som små

24 stk. pr. portion

Antal portioner

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.

Del dejen i 24 stykker og form dem til boller. Læg bollerne på plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min. Pensl med æg og klip et lille kryds i toppen af hver bolle. Bag bollerne midt i ovnen.

Tip

Bollerne smager godt med smør og ost, rullepølse eller skinke.

Pensling

Sammenpisket æg.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,3 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 21 %
Print