Bønnesalat med champignoner og mandler
60+ min

Bønnesalat med champignoner og mandler

Butterbeans er dejlige at marinere, da de optager alle de gode smagsstoffer fra marinaden.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bønnesalat med champignoner og mandler

Butterbeans er dejlige at marinere, da de optager alle de gode smagsstoffer fra marinaden.

Antal portioner

Bønner, dagen før

  • 100 g tørrede bønner, fx butter beans
  • ½ liter vand til iblødsætning
  • ½ liter vand til kogning
  • ½ tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Bønner, dagen før

Skyl bønnerne og sæt dem i blød i mindst 8 timer. Kasser udblødningsvandet.

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kom bønnerne i gryden og kog dem ved svag varme og under låg ca. 35 min. eller til de er møre - uden at være kogt ud. Hæld vandet fra bønnerne.

Rør imens en marinade af olie, sennep, citronsaft, salt og peber. Vend de lune bønner i marinaden og lad dem køle lidt af. Læg de marinerede bønner lagvis med champignoner, tomater og ost i et fad. Drys med persille og mandler.

Tips

Mandlerne kan evt. ristes.

Bønnesalaten smager godt til fx stegt laks, hakkebøffer eller koteletter.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,3 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 64 %
Print