Figurkager

Figurkager

60+ min
Figurkager er et hit for børn - og kreativitet og hygge er i højsædet, når årets julekager skal bages og pyntes. Dejen til figurkager kan gøres klar flere dage før, og den er nem at arbejde med - selv for små hænder. Figurkagerne er en hyggeligt aktivitet for hele familien - og kagerne både pynter og smager skønt.
https://www.arla.dk/opskrifter/figurkager/

Sådan gør du

Figurkager
  • Hæld sirup, farin og smør i en gryde. Varm det op til kogepunktet.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt fløde og krydderier og rør godt i gryden.
  • Tilsæt mel og natron. Rør dejen godt sammen og kom den i en pose og tryk den flad.
  • Lad dejen hvile på køl i min. 2½ time.
Rul og stik ud
  • Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud i ca. ½ cm's tykkelse.
  • Stik kagerne ud med en kageform og læg dem på plader med bagepapir. Bag kagerne midt i ovnen til de er gyldne.
  • Lad kagerne køle af på pladen et par min. og flyt dem herefter over på en rist.
Glasur
  • Pisk flormelis og æggehvide sammen til en luftig glasur. Kom evt. pastafarve i glasuren. Kom glasuren i en sprøjtepose.
  • Pynt kagerne med glasur og evt. krymmel.

Husk at forberede dejen til figurkagerne dagen før, du vil bage.

Opbevar kagerne i en beholder med tætsluttende låg uden glasur, så holder de sig sprøde. Når kagerne først er pyntet med glasur, så vil kagerne blive bløde i en beholder efter et par dage.

Vi har brugt tyl (til blade fx Wilton nr. 352)) til at dekorere nogle af figurkagerne med.

Energiindhold for hele retten:

28257 kJ / 6754 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1625 kJ / 388 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 4 % 3,8 g
Kulhydrat: 65,9 % 63 g
Fedt: 30,1 % 13,2 g
Mere inspiration

Har børnekokkene været i køkkenet med figurkager trænger de måske til en varm drik.

Børnegløgg
45 min
Børnegløgg
(34)

Ingredienser

Figurkager
1½ dl Mørk sirup
250 g Brun farin (ca. ¾ dl)
200 g Smør
1½ dl Piskefløde eller mælk
1 spsk Stødt ingefær
1 spsk Stødt kanel
½ spsk Stødt nellike
½ spsk Stødt kardemomme
½ tsk Stødt hvid peber
1 spsk Natron
650 g Hvedemel
Glasur
200 g Flormelis
ca. 3 spsk Pasteuriserede æggehvide
Pastafarve
Krymmel