Braiserede svinekæber med æble og mos

Svinekæber er en dejlig spise. Her er de i en dejlig gryderet med grov mos til.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Braiserede svinekæber med æble og mos

Svinekæber er en dejlig spise. Her er de i en dejlig gryderet med grov mos til.

Antal portioner
  • 600 g kæbeklumper (grisekinder)
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk smeltet smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl æblemost
  • 200 g frosne perleløg
  • 1 tsk Sambal oelek

Grov rodfrugtmos

Fremgangsmåde:

Drys kæberne med salt og peber og brun dem i fedtstof ca. 2 min ved jævn varme. Drys med hvedemel og vend godt rundt. Tilsæt æblemost, perleløg og sambal oelek og lad retten simre under låg i ca. 1 time eller til kæberne er helt møre.

Skyl og afdryp bønnerne. Vend dem i retten sammen med de grønne bønner, fløde og æblebåde. Varm retten godt igennem og smag til.

Grov rodfrugtmos

Kog imens kartofler og selleri i ca. ½ time, eller til de er møre. Hæld vandet fra og lad grøntsagerne dampe godt af. Mos grøntsagerne fx med en kartoffelstøder og tilsæt fløde, salt og peber. Vend godt rundt og smag til.

Tip

Æblemosten kan erstattes af en god kalvefond eller en hvedeøl.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,1 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 25 %
Print