Braiseret lammeskank på kålrabipuré
60+ min

Braiseret lammeskank på kålrabipuré

Imponer dine gæster med denne flotte anretning.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Braiseret lammeskank på kålrabipuré

Imponer dine gæster med denne flotte anretning.

Antal portioner
  • 4 lammeskanke (lammeskank af køllen kan fåes hos alle gode slagtere eller kan bestilles)
  • 50 g smør
  • ½ knoldselleri i mindre stykker (ca. 200 g)
  • 1 porre i skiver (ca. 100 g)
  • 2 zittauerløg i både (ca. 150 g)
  • 3 liter vand eller lammefond
  • 2 spsk tom yam pasta (kan købes i asiatiske forretninger)

Kålrabipuré

  • 4 dampede long beans (lange bønner på ca. 30 cm)

Fremgangsmåde:

Brun lammeskankene godt af i en stor stegegryde, hvorefter du tilsætter de rengjorte urter. Urterne brunes godt af med skankene. Tilsæt vand/fond og det asiatiske krydderi tom yam. Kog lammeskankene under låg i ca. 1 time eller til de er møre.

Kålrabipuré

Kartofler og kålrabi skæres i grove tern og koges hver for sig i henholdsvis 20 og 25 min. Smør og fløde koges op med salt og peber. Når kartofler og kålrabi er møre, sigtes eller moses de groft og vendes med flødemassen. Smag til.

Lammene tages op, lagen sigtes og koges ned til 1/3 - alt efter hvor kraftig, du ønsker lagen skal være. Kog bønnerne i lagen i ca. 2 min. Server retten i en dyb tallerken med grønsagspuré, lam, og endelig "long bean" rundt om skanken. Tilsæt lagen til sidst.

Long bean er en lang bønne på 30 cm. Smagfuld, spændende og meget dekorativ som på denne ret.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,5 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 47 %
Print

Vin match

Grenache, syrah, cinsault, carignan m.fl. Rhône, Frankrig

Stor rødvin fra Sydrhone, gerne en chateauneuf du pape Kilde: Martin Nordkvist

Om vin til lam