Braiseret nakkefilet

Braiseringen i fløde og vand giver en vidundelig sauce, cremet og fuld af smag.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Braiseret nakkefilet

Braiseringen i fløde og vand giver en vidundelig sauce, cremet og fuld af smag.

Antal portioner
  • 3 spsk lys saucejævner
  • 3 majroer i tynde både
  • 5 rødløg i både
  • 300 g fine ærter

Ostedrys

Tilbehør

  • 480 g landbrød

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kødet på alle sider (ca. 5 min. i alt). Tilsæt fløde, vand, salt og peber. Lad nakkefileten braisere ved svag varme og under låg i ca. 2 timer - vend den af og til. Tag nakkefileten op og lad den hvile tildækket. Kog skyen ind ved kraftig varme i ca. 15 min., eller til der er ca. 6 dl tilbage. Si skyen og kom den tilbage i den rengjorte gryde. Pisk saucejævner i og lad saucen koge, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Tilsæt majroer og løg og lad grøntsagerne koge ved jævn varme og uden låg i ca. 3 min. Tilsæt ærter og varm retten igennem. Smag til.

Ostedrys

Bland imens ost, rucola og kapers sammen.

Ved serveringen

Skær kødet i skiver og anret dem i et dybt fad. Hæld saucen over og pynt med lidt ostedrys. Server straks sammen med brød og resten af ostedrysset.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 22070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,2 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 49 %
Print

Vin match

Sangiovese, cabernet sauvignon Toscana, Italien

God rødvin fra Toscana, fx. en chianti classico Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød