Braiseret svinekød med timian
60+ min

Braiseret svinekød med timian

Svinekæber er noget af det møreste kød, man kan få. Grydestegt og glaseret -mums!
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Braiseret svinekød med timian

Svinekæber er noget af det møreste kød, man kan få. Grydestegt og glaseret -mums!

Antal portioner

Braiseret svinekød med timian

  • 550 g kæbeklumper (grisekinder)
  • 25 g smør
  • 1 spsk hvid balsamicoeddike
  • 5 kviste af frisk timian
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl vand

Salat

Pynt

  • kviste af frisk timian

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Braiseret svinekød med timian

Rens kæbeklumperne for hinder og fedt. Lad smørret blive gyldent i en dyb pande. Brun kødstykkerne ca. ½ minut på hver side. Skru ned til svag varme og tilsæt eddike, timian, sukker, salt og peber. Kom 3 spsk af vandet ved og steg kødet ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Vend kødstykkerne og steg 1 time mere. Tilsæt vandet lidt efter lidt under stegningen.

Salat

Pisk eddike, vand, olie, timian, salt og peber sammen og lad dressingen trække mindst ½ time. Vask og skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver. Læg skiverne i koldt vand ca. ½ time. Lad osten dryppe af. Anret kartoffelskiver, ost og salat lagvis i et stort, dybt fad.

Ved serveringen

Fordel dressingen over salaten.

Tips

Bestil dine svinekæber et par dage før hos slagteren. Alternativt kan du bruge svinebov (uden svær) eller -nakkefilet, skåret i klumper (a ca. 100 g).

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,9 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 43 %
Print

Vin match

Sangiovese, cabernet sauvignon Toscana, Italien

God rødvin fra Toscana, fx. en chianti classico Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød