Brandade med røget makrel
45 min

Brandade med røget makrel

Retten brandade laves mange steder i sydeuropa og typisk på klipfisk. Prøv den er i en fordansket udgave med makrel.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Brandade med røget makrel

Retten brandade laves mange steder i sydeuropa og typisk på klipfisk. Prøv den er i en fordansket udgave med makrel.

Antal portioner
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 400 g melede kartofler i grove stykker
  • 1 røget makrel uden skind og ben
  • 250 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 5 forårsløg i tynde ringe
  • 2 spsk finthakkede kapersbær
  • 2 spsk hakkede friske salvieblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske salvieblade

Tilbehør

  • 450 g dampede grønne asparges
  • 50 g kapersbær
  • 300 g ristet groft rugbrød

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Kom de varme kartofler i en skål og mos dem groft. Tilsæt makrelkød og de øvrige ingredienser og bland det hele godt sammen. Stil brandaden tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min. Smag til.

Anret brandaden i et fad, pynt med salvieblade og fordel asparges og kapersbær på fadet.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,5 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 30 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Sancerre + Poully Fumé, Frankrig

God hvidvin på druen sauvignon blanc fx fra New Zealand Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til makrel