Broccolisalat med kylling og tranebær

Broccolisalat med kylling og tranebær

30 min
Sammen med kyllingen udgør den sprøde broccoli et dejligt måltid. Med få ingredienser rummer salaten mange smagsnuancer.
https://www.arla.dk/opskrifter/broccolisalat-med-kylling-og-tranebar/

Sådan gør du

  • Lad olien blive varm i en pande. Svits kyllingestrimlerne ved jævn varme i ca. 5 min. Drys med salt og peber. Tag kødet op og hold det lunt.
  • Kom broccolien i en skål og overhæld den med kogende vand. Lad den trække i ca. 5 min. Hæld vandet fra og lad broccolien køle af.
  • Vend kvark sammen med sennep og salt og vend broccolien heri.
  • Læg blandingen på en bund af babysalatblade. Fordel herpå cherrytomater, tranebær og kyllingestrimler.
  • Kom imens hasselnødderne i en pande og skru op til kraftig varme. Rist dem i ca. 2 min. og skru herefter ned til jævn varme. Rist dem, stadig under omrøring, i ca. 3 min. - eller til de er gyldne.
  • Drys de lune hasselnødder over broccolisalaten og server.
Energiindhold for hele retten:

7619 kJ / 1821 kcal

Næringsindhold pr. 100g

452 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 32,8 % 8,7 g
Kulhydrat: 38,4 % 10,2 g
Fedt: 28,8 % 3,5 g

Ingredienser

1 spsk Rapsolie
300 g Kyllingefilet i 1 cm strimler (ca. g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
450 g Broccoli i buketter og stokken skåret i tern
250 g Kvark
1 spsk Dijon-honningsennep
¼ tsk Groft salt
1 liter Babysalatblade (ca. 100 g)
200 g Cherrytomater i halve (ca. g)
50 g Tørrede tranebær
50 g Grofthakkede hasselnøddekerner
Tilbehør
250 g Groft brød