Broccolisalat med kylling, tranebær og skyr

Sammen med kyllingen udgør den sprøde broccoli et dejligt måltid. Med få ingredienser rummer salaten mange smagsnuancer.
Bedømmelse (31 vurderinger)

Min bedømmelse:

Broccolisalat med kylling, tranebær og skyr

Sammen med kyllingen udgør den sprøde broccoli et dejligt måltid. Med få ingredienser rummer salaten mange smagsnuancer.

Antal portioner
  • 1 spsk rapsolie
  • 400 g kyllingefileter i 1 cm strimler
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g broccoli i buketter og stokken skåret i tern
  • 2½ dl Karolines Køkken® Skyr 0,2%
  • 1 spsk dijon-honningsennep
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 liter blandede babysalatblade (ca. 100 g)
  • 200 g cherrytomater i halve
  • 50 g tørrede tranebær
  • 50 g grofthakkede hasselnøddekerner

Tilbehør

  • 250 g groft brød

Fremgangsmåde:

Lad olien blive varm i en pande. Svits kyllingestrimlerne ved jævn varme i ca. 5 min. Drys med salt og peber. Tag kødet op og hold det lunt.

Kom broccolien i en skål og overhæld den med kogende vand. Lad den trække i ca. 5 min. Hæld vandet fra og lad broccolien køle af. Vend skyr sammen med sennep og salt og vend broccolien heri. Læg blandingen på en bund af babysalatblade. Fordel herpå cherrytomater, tranebær og kyllingestrimler.

Kom imens hasselnødderne i en pande og skru op til kraftig varme. Rist dem i ca. 2 min. og skru herefter ned til jævn varme. Rist dem, stadig under omrøring, i ca. 3 min. - eller til de er gyldne. Drys de lune hasselnødder over broccolisalaten og server.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,3 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 23 %
Print