Brød med hytteost

Blødt og lyst brød med sesam, som får ekstra saftighed og holdbarhed fra hytteosten.
Fryseegnet
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Brød med hytteost

Blødt og lyst brød med sesam, som får ekstra saftighed og holdbarhed fra hytteosten.

20 skiver pr. brød

Antal portioner

Pensling

  • sammenpiskede æg

Pynt

  • sesamfrø

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen, dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 40 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til et stort, rundt brød og læg det på en plade med bagepapir. Lad brødet efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl brødet med sammenpisket æg, drys med sesamfrø og rids det med en skarp kniv. Bag brødet nederst i ovnen, til det er gyldent og sprødt. Lad det køle af på en bagerist.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 68 %
  • Fedt: 19 %
Print