Broget bønnesalat med ost og grillet parmaskinke
60+ min

Broget bønnesalat med ost og grillet parmaskinke

En sund og mættende salat, der smager af noget dejligt. Det er nok ikke sidste gang du laver denne!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Broget bønnesalat med ost og grillet parmaskinke

En sund og mættende salat, der smager af noget dejligt. Det er nok ikke sidste gang du laver denne!

Antal portioner
  • 100 g tørrede sorte bønner
  • 100 g tørrede kidneybønner
  • 100 g tørrede hvide bønner
  • 150 g friske grønne bønner
  • 200 g Castello Tistrup® ML 24% (45+)
  • 150 g parmaskinke i tynde skiver

Dressing

  • ¾ dl god olivenolie
  • 2 spsk hvid balsamicoeddike
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 knuste hvidløgsfed
  • 3 spsk hakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • 200 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

De tørrede bønner lægges i rigeligt koldt vand hver for sig og stilles i køleskabet et døgn, før de skal bruges. Vandet hældes fra, og bønnerne skylles. Derefter koges de i letsaltet vand ca. ¾-1 time, stadig hver for sig for ikke at tage farve af hinanden. Bønnerne afkøles.

Dressing

Alle ingredienserne piskes sammen. Først opløses salt i eddike, peber tilsættes, og olien piskes i. Til sidst hvidløg og persille. Dressingen hældes over bønnerne, og de trækker ca. 2 timer. De friske grønne bønner (evt. frosne haricots verts) blancheres kort i letsaltet vand, og afkøles, og blandes i de øvrige bønner. Osten skæres i lange tynde strimler. Parmaskinken grilles i ovn til den er gylden og sprød. Den brækkes i mindre stykker.

Bønnerne anrettes på et stort fad, ost og parmaskinke fordeles over, og der pyntes evt. med lidt persille. Ristet rugbrød serveres til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 77 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 42 %
Print