Brombærlagkage med chokoladeflødeskum

Brombærstøv giver et eventyrligt pift, men er det for svært at finde, kan du bruge friske brombær – eller din fantasi.
Bedømmelse (38 vurderinger)

Min bedømmelse:

Brombærlagkage med chokoladeflødeskum

Brombærstøv giver et eventyrligt pift, men er det for svært at finde, kan du bruge friske brombær – eller din fantasi.

Antal portioner

Bunde - 3 stk.

  • 4 æg
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 125 g hvedemel (ca. 2¼ dl)
  • 3 spsk kakao
  • 2 tsk bagepulver

Råsyltede brombær

  • 1 dl koncentreret sød tranebærsaft
  • 3 spsk sukker
  • 400 g rensede friske brombær

Pynt

  • brombærstøv eller friske brombær

Fremgangsmåde:

Bunde

Pisk æg og sukker til en meget luftig æggesnaps. Bland hvedemel, kakao og bagepulver og vend det forsigtigt i æggesnapsen. Pensl en springform (ca. 22 cm i diameter) med smør og hæld dejen i formen. Bag kagen nederst i ovnen. Lad kagen køle af og del den i 3 bunde.

Råsyltede brombær

Bland saft og sukker i en skål. Kom brombærrene i lagen og vend forsigtigt rundt. Lad brombærrene stå på køkkenbordet i mindst ½ time – vend i bærrene af og til.

Pisk fløden til et let skum og vend chokolade i ca. 2/3 af skummet.

Læg en kagebund på et fad. Fordel halvdelen af brombærrene med saft på bunden. Kom halvdelen af chokoladeflødeskummet på. Fortsæt med endnu en bund, brombær og chokoladeflødeskum og læg den sidste bund på. Fordel det hvide flødeskum på toppen og stil lagkagen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer – eller til næste dag. Pynt lagkagen ved serveringen.

Bagning

Ca. ½ time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 21260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,2 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 60 %
Print

Vin match

Brachetto Piemonte, Italien

En sød, rød mousserende vin vil være dejlig til denne brombærdrøm: Brachetto d'Acqui Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til brombær