Brombærtærte med grapecreme
60+ min

Brombærtærte med grapecreme

Frisk og festlig dessert eller lækkeri til kaffen. Grapefrugtsaften giver cremen karakter.
Bedømmelse (29 vurderinger)

Min bedømmelse:

Brombærtærte med grapecreme

Frisk og festlig dessert eller lækkeri til kaffen. Grapefrugtsaften giver cremen karakter.

Antal portioner
  • 100 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 30 g finvalsede havregryn (ca. 1 dl)
  • 2 spsk sukker
  • 75 g koldt smør
  • 10 mørk pålægschokolade (ca. 57% kakao)

Grapecreme

  • 300 g rensede brombær

Pynt

  • fintrevet grapefrugtskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Bland hvedemel, havregryn og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen og tryk den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå ca. 3 cm op ad formens side. Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Bag tærtebunden midt i ovnen, fordel pålægchokoladen på den varme bund og lad den køle af.

Grapecreme

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør æggeblommer, sukker, vaniljekorn, majsstivelse og den tomme vaniljestang sammen i en tykbundet gryde. Kom mælk og grapefrugtsaft i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen i ca. 1 min., stadig under piskning. Lad den køle af i en skål - rør af og til. Pisk fløden til skum. Rør cremen igennem og vend flødeskummet i.

Kom grapecremen i tærtebunden og fordel brombærrene på toppen.

Tip

Chokoladen kan udelades på bunden.

Bagetid

Ca 15 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,1 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 55 %
Print

Vin match

Chenin blanc Loire, Frankrig

Sød hvidvin på chenin blanc-druen, fx. en coteaux du layon Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til brombær