Brombærtærte
60+ min

Brombærtærte

Super sprød bund med lækker creme og nyhøstede brombær - kom i gang!
Bedømmelse (30 vurderinger)

Min bedømmelse:

Brombærtærte

Super sprød bund med lækker creme og nyhøstede brombær - kom i gang!

Antal portioner

Dej

  • 100 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 30 g finvalsede havregryn (ca. 1 dl)
  • 2 spsk sukker
  • 75 g koldt smør

Fyld

Fremgangsmåde:

Dej

Bland hvedemel, havregryn og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen og tryk den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens sider. Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Bag bunden midt i ovnen og lad den køle af.

Fyld

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bland kvark, vaniljekorn, grapefrugtsaft og sukker. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af kvarkblandingen og kom den i resten under omrøring. Fordel blandingen på bunden og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Drys brombærrene med sukker og lad dem trække mindst ½ time.

Ved serveringen

Læg brombær på tærten.

Tip

I stedet for fyld af kvark og brombær, kan du bruge friske hindbær eller 1 dåse syltede pærer (ca. 420 g) i skiver, ½ liter vaniljeis i skiver og 25 g grofthakket mørk chokolade.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,6 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 42 %
Print

Vin match

Brachetto Piemonte, Italien

Sød mousserende rød vin som brachetto vil være dejlig Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til brombær