Brunkager
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Brunkager

Duften af jul! Lav flere små ruller dej, læg dem i fryseren og bag brunkagerne når du har tid

Antal portioner
  • 250 g smør i mindre stykker
  • 125 g lys sirup
  • 250 g sukker
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt nellike
  • 100 g hakkede, smuttede mandler
  • 25 g finthakket sukat
  • 1 34 tsk potaske
  • 1 spsk vand (lillefingervarmt)
  • 500 g hvedemel

Kom smør, sirup og sukker i en stor, tykbundet gryde. Lad det smelte ved jævn varme og under omrøring - det må ikke koge. Kom den søde smørblanding i en skål og tilsæt kanel, nellike, mandler og sukat. Rør til blandingen er halvkold (ca. 28°). Opløs potasken i vandet og rør det i den krydrede, søde smørblanding sammen med melet - lidt efter lidt. Del dejen i 3 portioner og tril dem til ruller (ca. 4½ cm i diameter). Stil brunkagedejen tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn. Skær rullerne i meget tynde kager og læg dem på plader med bagepapir. Bag brunkagerne øverst i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 175°.

Tips

Frysetip: Dejen kan fryses i stænger. Pak dem godt ind i fx film og derefter en plasticpose egnet til madvarer.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 23920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,7 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 40 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: