Brunkagesundae

En supernem sundae isdessert med julesmag. God måde at få anvendt eventuelle rester af julens brunkager.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Brunkagesundae

En supernem sundae isdessert med julesmag. God måde at få anvendt eventuelle rester af julens brunkager.

Antal portioner
  • 4 rødkindede æbler (ca. 450 g)
  • 25 g smør
  • 3 spsk sukker
  • 30 brunkager (ca. 150 g)

Fremgangsmåde:

Kom softicen i en skål (ca. 2 liter) og pisk i ca. 3 min. til den er luftig og cremet. Kør isen i en ismaskine i ca. ½ time - eller stil skålen tildækket i fryseren og lad den fryse i ca. 3½ time.

Skær imens æblerne i både. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg æbler og sukker i 3-5 min. - eller til de er bløde. Lad dem køle af.

Tag softicen ud af fryseren og pisk den til en blød iscreme i ca. 3 min. til den er ensartet og cremet. Anret softicen lagvis med æbler og groft knuste brunkager i portionsglas. Server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8588 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,2 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 34 %
Print