Burgerboller med fyld

En god hjemmelavet cheeseburger er altid et hit hos både børn og voksne - og det er sjovt at bygge selv.
Fryseegnet
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Burgerboller med fyld

En god hjemmelavet cheeseburger er altid et hit hos både børn og voksne - og det er sjovt at bygge selv.

Antal portioner

Burgerboller - 6 stk.

  • 25 g smør
  • 1½ dl vand
  • 1½ dl kærnemælk
  • 25 g gær ( ½ pakke)
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk fint salt
  • 100 g rugmel (ca. 2 dl)
  • 250 g hvedemel (ca. 4½ dl)

Fyld til burgerboller

  • 1 finthakket zittauerløg
  • 50 g syltede agurker i små tern
  • ½ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 25 g smør

Pensling

  • kærnemælk

Pynt

  • rugmel
  • syltede agurker

Fremgangsmåde:

Burgerboller

Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt vand og kærnemælk. Blandingen skal være lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold ½ dl hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske.Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 6 stykker og form dem til boller. Rul dem flade (ca. 10 cm i diameter) og læg dem på en plade med bagepapir. Dæk med et klæde og lad bollerne hæve i ca. 15 min. Pensl dem med kærnemælk og drys med rugmel. Bag burgerbollerne midt i ovnen. Lad bollerne køle af på en bagerist

Fyld til burgerboller

Rør løg, agurk, salt og peber i det hakkede kød og form 6 flade bøffer. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg bøfferne ved kraftig varme ca. 2 min. på hver side.

Flæk burgerbollerne og smør skærefladerne med karry-ketchup. Læg halvdelen af salaten på "bundene". Læg herpå de færdigstegte bøffer, osteskiver og resten af salaten. Læg "toppene" på, pynt og server straks.

Tip

Man kan også forme dejen til 12 "små brød" - samme bagetid og temperatur som til burgerboller.

Bagetid

Ca. 18 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

De færdigbagte burgerboller kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,5 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 32 %
Print