Burgere med kartoffelfritter
45 min

Burgere med kartoffelfritter

Lyst til burger med kartoffeldritter? Så prøv denne burger med oksekød og hvidost!
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Burgere med kartoffelfritter

Lyst til burger med kartoffeldritter? Så prøv denne burger med oksekød og hvidost!

Antal portioner

Kartoffelfritter

  • 1 kg mellemstore kartofler i både
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 25 g smør
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

4 bøffer

  • 400 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 10 g smør
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 burgerboller

Fyld

Fremgangsmåde:

Kartoffelfritter

Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Tilsæt smør, salt og peber. Vend rundt, så alt bliver godt blandet. Fordel kartoffelbådene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen, til de er gyldne. Vend i fritterne af og til.

4 bøffer

Form imens kødet til 4 flade bøffer (ca. 10 cm i diameter). Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg bøfferne ved jævn varme ca. 3 min. på hver side - skru op til kraftig varme når bøfferne bliver vendt. Drys med salt og peber. Tag bøfferne op og hold dem varme.

Flæk bollerne, læg dem på ovnristen og rist dem øverst i ovnen (Obs! se bagetid).

Fyld

Læg de varme boller sammen om først salatblade og dernæst ost, de varme bøffer, løgringe, hakkede rødbeder og peberrod (stik evt. pinde midt igennem burgerne, så de ikke vælter).

Bagetid

Bag kartoffelfritterne ca. 15 min. ved 250°. Sæt derefter burgerbollerne ind i ovnen og lad dem riste med ca. 5 min. (ca. 20 min. i alt).

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,9 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 29 %
Print