Butterdejssnitter med flødeost og kompot

Kompot af appelsin og tørrede frugter sammen med ost smager virkelig godt. En dejlig ostedessert.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Butterdejssnitter med flødeost og kompot

Kompot af appelsin og tørrede frugter sammen med ost smager virkelig godt. En dejlig ostedessert.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 1 plade frossen, optøet butterdej (ca. 90 g)
  • 1 sammenpisket æg
  • 2 tsk flormelis

Kompot

  • ½ liter appelsinjuice
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 1 vaniljestang - kornene herfra
  • 75 g tørrede abrikoser i små tern
  • 12 g friske dadler i små tern
  • 75 g Buko® Ananas

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Ælt butterdejen godt igennem evt. ved hjælp af lidt mel. Rul butterdejen ud til en firkant (ca. 12 x 30 cm) og del den i 10 mindre firkanter. Prik butterdejsfirkanterne med en gaffel. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg og drys med flormelis. Bag snitterne midt i ovnen til de er sprøde og gyldne. Afkøl på en bagerist.

Kompot

Bring appelsinjuice, sukker og vanilje i kog i en tykbundet gryde. Kog blandingen ved jævn varme og uden låg i ca. 35 min. eller til der er 3 dl appelsinsirup - rør af og til. Lad siruppen køle af. Vend abrikoser og dadler i, og stil kompotten tildækket i køleskabet til næste dag. Skær osten i 20 stykker og læg 2 på hver butterdejssnitte. Server kompotten til.

Tips

Dadler kan erstattes af 85 g - ca. 1½ dl lyse rosiner.

Flødeost kan erstattes af hvidskimmelost, eller blå- og hvidskimmelost.

Bagetid

ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,5 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 76 %
  • Fedt: 20 %
Print

Vin match

Muscat Rhône, Frankrig

Sød hvidvin på muscat-druen fx en muscat de beaumes de venise Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til appelsin