Cajun skaldyrscrepe

Skønne madpandekager med spicy fyld af skaldyr og friske grøntsager.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Cajun skaldyrscrepe

Skønne madpandekager med spicy fyld af skaldyr og friske grøntsager.

Antal portioner

Krydderiblanding

  • ¼ tsk paprika
  • ½ tsk groft salt
  • ¼ tsk hvid peber
  • ¼ tsk cayennepeber
  • ¼ tsk tørret timian
  • ¼ tsk tørret oregano

Pandekager - ca. 8 stk.

  • 2 æg
  • ¼ liter mælk
  • 125 g hvedemel (ca. 2¼ dl)
  • et nip groft salt (1/8 tsk)
  • 10 g smør - smeltet

Hertil

  • 300 g blandet grøn salat

Fremgangsmåde:

Krydderiblanding

Bland krydderierne sammen i en skål og stil dem tilside.

Pandekager - ca. 8 stk.

Pisk æggene godt sammen med mælk og pisk melet i lidt efter lidt. Tilsæt salt og smør. Bag pandekagerne lysebrune på den ene side og meget lidt på den anden side. De skal være tynde og ikke størrer end ca. 20 cm i diameter.

Skær rejerne i 2 cm stykker. Del porren på langs, snit den fint og skyl den godt. Hæld den til afdrypning i en sigte. Skær cherrytomaterne i halve, tryk kernerne ud og skær kødet i fine tern. Smelt smørret i en gryde og steg den grønne peber i ½ min. Tilsæt porren og krydderiblandingen og steg i yderligere ca. ½ min. Kom mel i og vend det rundt med grøntsagerne. Tilsæt vermouth og fiskebouillonen og lad det koge ved jævn varme til det har en tyk konsistens. Tilsæt fløde og kog op. Tilsæt rejerne og når de begynder at bliv lidt lyserøde i kanterne, tilsæt tomat, basilikum, bladselleri, krebsehaler og ris. Bland ingredienserne sammen og tag gryden af varmen.

Fordel fyldet på de 8 pandekager og rul dem sammen. Læg dem i et smurt ovnfast fad. Drys med ost og gratiner dem midt i ovnen. Server dem sammen med salat.

Gratinering

Ca. ½ time ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,3 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 42 %
Print