Ceviche med kammuslinger
60+ min

Ceviche med kammuslinger

Ceviche er en latinamerikansk delikatesse med rå fisk eller skaldyr, der marineres i lime og chili. Super lækker lille forret eller snack til velkomstdrinken.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ceviche med kammuslinger

Ceviche er en latinamerikansk delikatesse med rå fisk eller skaldyr, der marineres i lime og chili. Super lækker lille forret eller snack til velkomstdrinken.

12 stk pr. portion

Antal portioner
  • 8 friske eller frosne, optøede kammuslinger
  • 1 tomat (ca. 100 g)
  • 3 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk rød chilipeber
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk strimlede friske korianderblade

Tilbehør

Pynt

  • friske korianderblade

Fremgangsmåde:

Del hver kammusling i 3 skiver. Skrab indmaden ud af tomaten og skær den i små tern. Bland tomatternene med limesaft, chili, salt og korianderblade. Læg skiverne af kammuslingerne i marinaden og stil dem tildækkede i køleskabet i ca. 1 time.

Anret 12 majschips på et fad. Læg 2 skiver kammusling på hver chips og fordel tomat og chili fra marinaden henover. Læg en skefuld cremefraiche på hver chips og drys med stødt koriander. Pynt med korianderblade og server straks.

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,3 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 46 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Til denne lækre forret vil en riesling fra Tyskland med en anelse sødme være perfekt. Vælg en vin med betegnelsen kabinett eller en feinherb. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til laks