Champignonpesto

Lækker champignonpesto som passer perfekt til tapas, sandwiches eller salater.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Champignonpesto

Lækker champignonpesto som passer perfekt til tapas, sandwiches eller salater.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 450 g rensede champignoner
  • 50 g hasselnøddekerner
  • 2 dl kviste af kruspersille
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk fintrevet muskatnød
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Lad smørret gyldne i en pande. Steg champignoner, nødder og persille (gem evt. lidt persille til pynt) ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Tilsæt citronskal, muskatnød, salt og peber. Hak blandingen i en foodprocessor ved hurtigste hastighed i ca. 5 sek. Smag champignonpestoen til.

Tip

Champignonpestoen kan opbevares tildækket i køleskabet i 1-2 døgn.

1.

Server champignonpestoen til kogte ris med fx kalkunschnitzler og dampede grøntsager til.

2.

Brug pestoen til frisk kogt pasta. Vend 2 dl kogende pastavand i pestoen og vend det sammen med den nykogte pasta. Server med 100 g revet ost til.

3.

Lav dressing af pestoen. Rør 100 g pesto med 3 spsk olie og 1 spsk friskpresset citronsaft. Server den til grøn salat og stegt andebryst.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 2760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 68 %
Print