Chia alamande

Lækker, let og anderledes alternativ til klassisk risalamande. Alamanden laves bl.a. med chiafrø og græsk yoghurt, og serveres med appelsin og saltkaramelsauce - en kombination der er værd at prøve!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chia alamande

Lækker, let og anderledes alternativ til klassisk risalamande. Alamanden laves bl.a. med chiafrø og græsk yoghurt, og serveres med appelsin og saltkaramelsauce - en kombination der er værd at prøve!

Antal portioner

Chia alamande

Saltkaramelsauce

Chia alamande - fortsat

Pynt

  • 1 fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Chia alamande

Flæk vanijlestangen og skrab kornene ud - gem stangen. Bland vanijlekorn og sukker i en skål og tilsæt chiafrø, mælk og yoghurt. Rør det hele godt sammen og kom til sidst vanijlestangen i. Stil alamanden tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - og gerne natten over.

Saltkaramelsauce

Hæld fløde, flormelis og sirup i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog det ved jævn varme og under omrøring 6-8 min. Tilsæt smør og salt og rør saucen glat. Tag den af varmen og lad den køle af.

Chia alamande - fortsat

Tag vaniljestangen op af alamanden og rør de hakkede mandler i. Pisk fløden til et let skum og vend det heri. Fordel appelsinfileterne i bunden af 6 små glas(á ca. 2 dl). Kom chia alamanden heri, top med saltkaramelsauce og drys med appelsinskal.

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,9 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 58 %
Print