Chia-yoghurt med rabarber og mandler

Ny og anderledes yoghurt, der vil gøre sig godt på en trendy brunch eller som et frisk pust til den vanlige morgenmad.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chia-yoghurt med rabarber og mandler

Ny og anderledes yoghurt, der vil gøre sig godt på en trendy brunch eller som et frisk pust til den vanlige morgenmad.

Antal portioner

Chia-yoghurt

Bagte rabarber med mandler

  • 100 g rabarber i mindre stykker
  • 1 spsk lys muscovadosukker
  • 25 g mandler
  • 1 spsk finthakkede friske mynteblade
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær

Fremgangsmåde:

Chia-yoghurt

Rør alle ingredienserne godt sammen, og stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - og gerne natten over.

Bagte rabarber med mandler

Fordel rabarber og sukker i en lille bradepande og bag dem midt i ovnen. Fordel mandlerne i et andet lille ovnfast fad og bag dem ved siden af rabarberne. Vend mynte og ingefær i de bagte rabarber og lad dem køle helt af. Hak mandlerne groft og lad dem køle af.

Hæld den faste chia-yoghurt i 4 glas og fordel de bagte rabarber og mandler på toppen. Server straks.

Bagetid for rabarber

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagetid for mandler

Ca. 10 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tips

I stedet for rabarber kan du bruge blommer - så har du også en lækker topping til efteråret.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 2820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 28 %
Print