Chili con carne med pandebrød
30 min

Chili con carne med pandebrød

En hurtig måde at lave chili con carne på og samtidig får du masser af grøntsager.
Bedømmelse (128 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chili con carne med pandebrød

En hurtig måde at lave chili con carne på og samtidig får du masser af grøntsager.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 2 små finthakkede hvidløgsfed
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 liter Karolines Køkken® rustik Tomatsuppe
  • 1 dåse afdryppede røde kidneybønner i saltlage
  • 3 gulerødder i mindre tern (ca. 200 g)
  • 1 tsk groft salt

Pandebrød

  • 1¾ dl vand
  • 10 g gær
  • 150 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede (ca. 2½ dl)
  • 1 spsk Cheasy® fraiche 5%
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Lad fedtstoffet blive varmt i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet ca. 3 min. til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt løg, hvidløg, spidskommen og chili og steg i yderligere ca. 2 min. Tilsæt suppe, kidneybønner, gulerødder og salt og lad retten koge ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. - rør af og til. Smag til.

Pandebrød

Hæld imens vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt hvid hvedemel og rør godt rundt. Tilsæt fraiche, sukker, salt og hvedemel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 4 portioner og rul dem ud til runde dejplader (ca. 20 cm i diameter.) Læg en dejplade i en varm pande og bag brødet ved kraftig varme ca. 2 min. på hver side. Bag de sidste brød på samme måde.

Server chili con carne i en skål sammen med fraiche og de nybagte pandebrød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,7 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 30 %
Print