Chilitærte

Tærten er ikke stærk - den kan gøres stærkere ved at tilsætte ekstra chili.
Fryseegnet
Bedømmelse (42 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chilitærte

Tærten er ikke stærk - den kan gøres stærkere ved at tilsætte ekstra chili.

Antal portioner

Dej

  • 100 g koldt smør
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 1½ spsk vand

Fyld

Tilbehør

  • 300 g grøn salat

Fremgangsmåde:

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt salt og vand og saml hurtigt dejen. Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) – lad den gå halvt op ad formens side. Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Prik dejen med en gaffel og forbag bunden midt i ovnen.

Fyld

Pisk æg og fløde sammen. Bland chili og de øvrige ingredienser heri. Fordel fyldet i den forbagte bund og bag chilitærten midt i ovnen. Server den varm eller lun.

Forbagning

Ca. 12 min. ved 200°.

Bagning

Ca. ½ time ved 200°.

Tips

Kan fryses, hvis du anvender rejer i lage.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,4 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 57 %
Print