Chokolade-islagkage
60+ min

Chokolade-islagkage

En islagkage af sprød mandelbund og lækker chokoladeis - dine gæster vil elske den
Fryseegnet
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokolade-islagkage

En islagkage af sprød mandelbund og lækker chokoladeis - dine gæster vil elske den

6 personer pr. kage

Antal portioner

Kagebund

  • 3 æggehvider
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 50 g finthakkede hasselnøddekerner
  • 25 g finthakkede valnøddekerner

Chokoladefyld

Pynt:

  • 75 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • guldstøv

Tilbehør:

  • friske frugter

Fremgangsmåde:

Kagebund

Pisk æggehviderne i ca. 1 min. Tilsæt halvdelen af sukkeret og pisk i ca. 3 min. Kom resten af sukkeret i og pisk i ca. 3 min. Vend forsigtigt de hakkede nødder i. Anbring ringen til en springform (ca. 22 cm i diameter) på en plade med bagepapir. Fordel dejen heri og bag den midt i ovnen. Lad bunden køle af på en bagerist.

Chokoladefyld

Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Pisk fløden stiv. Vend æggeblommer og cognac i. Rør ca. 2 dl af flødeskumsblandingen i den lune, smeltede chokolade. Vend forsigtigt den afkølede chokolade i resten af flødeskumsblandingen. Stil chokoladefyldet tildækket i køleskabet til det er let stivnet og man kan trække striber i overfladen. Anbring ringen til en springform (ca. 22 cm i diameter) på et fad. Læg kagebunden heri og fordel chokoladefyldet på bunden. Stil hurtigt kagen tildækket i fryseren. Frys kagen i mindst 3½ time.

Ved serveringen

Er kagen frosset hård, stilles den i køleskabet i ca. 3 timer før serveringen. Pynt med overtrækschokolade og guldstøv.

Bagetid for kagebund

Ca. 1 time og 20 min. ved 150°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 21690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 60 %
  • Alkohol: 2 %
Print